Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Κύπρος: Συνομιλίες για μια διαφορά που έχει ήδη επιλυθεί με τα όπλα

Greek National Pride

AAA1292962410-8df5v858f

Οι πολιτικοί, αναλυτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο συζητούν την κατάσταση που επιδεινώθηκε απότομα κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ της Αρμενίας και των δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν.

Πράγματι, οι εμπόλεμοι *** έχουν εμπλακεί πρόσφατα σε μια σειρά αιματηρών εχθροπραξιών, οι φονικότερες για περισσότερα από 20 χρόνια από το τέλος του πολέμου.

Η αύξηση της συγκρουσιακής κλίμακας, μετά τα τελευταία γεγονότα, ταιριάζει όμορφα στην λογική των εξελίξεων κατά τα τελευταία λίγα χρόνια.

Ο λεγόμενος πόλεμος των ελεύθερων σκοπευτών, η υποκίνηση των εντάσεων κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής και οι ενέργειες σαμποτάζ, είναι τα πολιτικά εργαλεία που στοχεύουν να αποσπάσουν παραχωρήσεις από την αντίθετη πλευρά.

Τα τελευταία επεισόδια είναι άνευ προηγουμένου όσον αφορά την κλίμακα και τη σοβαρότητα, αλλά και της αδυναμίας του Αζερμπαϊτζάν να απαντήσει ανάλογα.

Η Αρμενία αντεπιτέθηκε μαζικά μετά τον θάνατο δύο στρατιωτών της στο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό. Μια προσπάθεια από…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 947 επιπλέον λέξεις