Η Άγκυρα σπεύδει να καλύψει το «ρωσικό κενό» σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προϊόντα

Greek National Pride

FBD9B456847B05F3BC2029A1DF369B15Οι εισαγωγές τούρκικων τροφίμων στη Ρωσία το 2013 ξεπερνούσαν τα 1,3 δισεκ. ευρώ. Οι εξαγωγές ρωσικών τροφίμων της (κυρίως σιτηρών) στην Τουρκία αντιπροσώπευαν τα 1,21 δισεκ. ευρώ.

Τα «ρωσικά κενά» σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προϊόντα σπεύδει να καλύψει με συντονισμένες διπλωματικές κινήσεις η Άγκυρα μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις των δυτικών χωρών…

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, (Rosselkhoznadzor), η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα δώσει σύντομα προς έγκριση τη λίστα των προμηθευτών τροφίμων της στην Ρωσία.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ με τον Νιχάτ Πακντίλ, αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας, η Rosselkhoznadzor ανέφερε ότι θα μπορούσε να περιλάβει τις επιχειρήσεις αυτές στο αντίστοιχο μητρώο, με εγγυήσεις από την αρμόδια τουρκική κτηνιατρική υπηρεσία.

«Το μέτρο αυτό θα πρέπει να ενισχύσει ‘σημαντικά και γρήγορα’ τις προμήθειες τροφίμων από την Τουρκία» τόνισε ο Ντάνκβερτ…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 128 επιπλέον λέξεις