Η Άγκυρα «δοκιμάζει» τα made in Turkey UAV με αποστολές κατασκοπείας σε Έβρο και ΑιγαίοΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ «ΚΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Ε.Δ.

Greek National Pride

ANKALargeΗ Τουρκία δοκιμάζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εγχώριας κατασκευής με πτήσεις σε Έβρο και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καταγράφοντας στρατιωτικές θέσεις και οπλικά συστήματα. Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα και απειλή για την Ελλάδα και απαιτείται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καλύψουν το επιχειρησιακό αυτό κενό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κοινοπραξία «KALEBAYKAR» ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πτήσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τόσο στο αεροδρόμιο Kesan, όσο και στον Κόλπο Ξηρού.

Αυτό αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, γιατί πληροφορίες από το ελληνικό Πενταγώνο επισημαίνουν πως εκείνες τις ημέρες εντόπισαν «άγνωστα ίχνη» να πετούν στον εναέριο χώρο του Έβρου και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά αναδεικνύοντας πλέον ένα μείζον θέμα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις, είτε φρουρές στη Ζώνη Επιχειρήσεων (ΖΕ) της ΑΣΔΕΝ που είναι ανεπτυγμένες σε νησιά και μικρονήσους του Ανατολικού Αιγαίου είτε ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 422 επιπλέον λέξεις