Σαράντα χρόνια από το πραξικόπημα του 1974…

ΑΒΕΡΩΦ

…που οδήγησε στην κατοχή της Β. Κύπρου

http://ra64.files.wordpress.com/2010/07/cf80cf81ceb1cebe-1.jpgΣτις 8:20 το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, στην Κύπρο ήχησαν οι σειρήνες.

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 εναντίον του Μακαρίου από τη χούντα του Ιωαννίδη. Πέντε μέρες αργότερα η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο χρησιμοποιώντας το πραξικόπημα ως πρόφαση αφού έκτοτε κατέχει πέραν του 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα,στις 8:20 το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, στην Κύπρο ήχησαν οι σειρήνες. Η Κυπριακή Βουλή συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Τα κόμματα, με διακηρύξεις τους, καταδικάζουν το πραξικόπημα, αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα εθνικής ενότητας και ευθύνης, για περιφρούρηση της δημοκρατίας, αντιμετώπιση των κινδύνων, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο τόπος και συνέχισης του αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Εκδηλώσεις καταδίκης διοργανώνουν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ.

ΠΗΓΗ

Δείτε την αρχική δημοσίευση