Σχέδιο δημιουργίας της νέας Τράπεζας Ανάπτυξης των BRΙCS ενέκρινε η Μόσχα

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα τα σχέδια συμφωνίας για τη δημιουργία κοινής βάσης συναλλαγματικών αποθεμάτων και τη δημιουργία νέας Τράπεζας Ανάπτυξης από τηνΡωσία, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί κατά την 6η σύνοδο κορυφής των BRICS στη Φορταλέτσα της Βραζιλίας στις 15 – 16 Ιουλίου, παρουσία του προέδρου Πούτιν. 
Η συμφωνία προβλέπει «την καθιέρωση του μηχανισμού στήριξης και εξάλειψης των σημερινών και των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων στα ισοζύγια πληρωμών των κρατών – μελών των BRICS». Η ρωσική κυβέρνηση έχει επίσης εγκρίνει συμφωνία για την ίδρυση νέας Τράπεζας Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει «τη δημιουργία ενός πολυμερούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος», αξιόπιστου και αποτελεσματικού, στον αντίποδα της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανάπτυξης και του ΔΝΤ. Στόχος της Τράπεζας είναι η χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής και επιχειρήσεων βιώσιμης ανάπτυξης μεταξύ των χωρών – μελών την BRICS. H συμφωνία, ωστόσο προβλέπει και τη συμμετοχή άλλων χωρών – μελών του ΟΗΕ που προτίθενται να προσχωρήσουν σε αυτήν, αναφέρει το έγγραφο.

Στη σύνοδο κορυφή των BRICS στην βραζιλιάνικη Φορταλέτζα θα συζητηθούν θέματα συντονισμού των ενεργειών. Μία μέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Πούτιν με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία πρόσφατα βλέπει άνοδο της δημοφιλίας της. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις, την ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων καθώς και διεθνή και ανθρωπιστικά θέματα.

Και στον τελικό του Μουντιάλ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βραζιλία ο πρόεδρος Πούτιν θα παρευρεθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και θα παραλάβει προσωπικά προσωπικά τη σκυτάλη για το επόμενο Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία το 2018. Όπως δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Γιούρι Ουσάκοφ, μετά τον τελικό θα πραγματοποιηθεί ειδική «τελετή παράδοσης» της διεθνούς ποδοσφαιρικής γιορτής στη Ρωσία.
Ο Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) είχε επίσης δηλώσει νωρίτερα ότι σκοπεύει να επισκεφτεί τη Ρωσία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για να επιθεωρήσει τις εργασίες προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2018. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία «κέρδισε» τη φιλοξενία του επόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου, πριν από τρία χρόνια, κόντρα στις κοινές υποψηφιότητες που είχαν θέσει η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, και το Βέλγιο με την Ολλανδία.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: