Απο την καταγραφή των πηγαδιών και την απαγόρευση των οικιακών κήπων, στην αρπαγή και εκμετάλλευση χιλιάδων στρεμμάτων..το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Η γη στα χέρια των πολυεθνικών
«Μπορούν να μας χτυπήσουν γιατί είναι πιο δυνατοί από εμάς. Μπορούν να μας σκοτώσουν. Ομως, ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε» δήλωσε η Ντιενμπά Ομάρ Σόου, κάτοικος του χωριού Αλχάμντου Ντζούρκι της Σενεγάλης. «Κάθε μέρα κλαίμε..
. Κανένας μας δεν θέλει αυτό το έργο. Ομως, όλοι είναι εναντίον μας. Η κυβέρνηση είναι εναντίον μας. Η αστυνομία είναι εναντίον μας. Είμαστε μόνοι μας σε αυτή τη μάχη» προσθέτει ο αρχηγός του χωριού Γούρι Νταΐλο.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Το 2011 η κυβέρνηση της Σενεγάλης παραχώρησε έκταση 200.000 στρεμμάτων στα βόρεια της χώρας προς εκμετάλλευση στην ιταλικών συμφερόντων πολυεθνική Tampieri, αγνοώντας τις κραυγές 9.000 ανθρώπων, κυρίως κτηνοτρόφων και γεωργών, που είδαν τη γη, η οποία τους εξασφάλιζε το βασικό εισόδημά τους, να φεύγει από τα χέρια τους. Η Tampieri διαθέτει το 51% της εταιρείας Senhuile-Senethanol, που δραστηριοποιείται στη Σενεγάλη.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 302 επιπλέον λέξεις