Την διχοτόμηση του Αιγαίου δρομολογεί η Άγκυρα – Επιχειρεί να ξεπεράσει την “κόκκινη γραμμή” του 25ου Μεσημβρινού «Τρελάθηκε το κοντέρ» των τουρκικών προκλήσεων

Greek National Pride

aigaio-25_mesimvrinos-300x169Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα γίνονται κατά μέσο όρο τρεις παραβιάσεις ημερησίως από τούρκους σε αέρα και θάλασσα!

Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως δεν έγκειται τόσο στην αύξηση του αριθμού των παραβιάσεων, όσο σε δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα:
1. Προχωρά όλο και πιο συχνά στην παραβίαση των χωρικών μας υδάτων, κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν, καθώς επικεντρωνόταν κυρίως στον εναέριο εθνικό χώρο μας.
2. Επιλέγει στοχευμένα τις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες στέλνει «τσάρκα» τα τουρκικά πολεμικά πλοία που εισέρχονται στις θάλασσές μας.
Η σημασία του 25ου Μεσημβρινού
Μία προσεκτική ματιά στον χάρτη των παραβιάσεων από θαλάσσης, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι η Τουρκία έχει περάσει πλέον την «κόκκινη γραμμή» του 25ου Μεσημβρινού και επεκτείνεται επικίνδυνα προς τα δυτικά.
Για τους περισσότερους Έλληνες η…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.228 επιπλέον λέξεις