Αφιέρωμα μνήμης στον Φέρεντς Πούσκας

dimart

LOGO_OPANDA_colorΈκθεση – αφιέρωμα προς τιμή του «θρύλου» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Φέρεντς Πούσκας παρουσιάζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου FerencPuskás Ουγγαρίας, από 3 έως 22 Ιουνίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα «Κωνσταντίνος Π. Καβάφης».

puskas_panathinaikos_autogramm_kartya0001

Η έκθεση παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα, διπλώματα, φωτογραφίες, ιστορικά ημερολόγια και άλλα αντικείμενα  ή αναφορές στον μεγάλο άσο του παρελθόντος.

Ο ποδοσφαιριστής – φαινόμενο Φέρεντς Πούσκας (1927-2006) είναι ομολογουμένως ο πιο γνωστός Ούγγρος στον κόσμο και η αίγλη του διατηρείται αμείωτη μισό αιώνα τώρα. Οι μαγικές ντρίμπλες του και τα γκολ του με το αριστερό πόδι άφησαν εποχή. Ο «καλπάζων συνταγματάρχης», όπως ήταν το προσωνύμιό του, έγραψε χρυσές σελίδες με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ως προπονητής του Παναθηναϊκούχάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη μεγαλύτερη επιτυχία του σε συλλογικό επίπεδο. Το…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 79 επιπλέον λέξεις