Ο σχεδιαστής του F-16 P.Sprey αποκαλύπτει: «Ανύπαρκτη η ευελιξία μάχης του F-35 – Μπορεί να καταρριφθεί από ένα Mig-21 του ’50» (vid)

Greek National Pride

fisdfve

«Το F-35C στην εναέρια μάχη είναι παντελώς άχρηστο και μπορεί να καταρριφθεί από ένα ρωσικό Mig-21 με σχεδίαση του 1950».

Δεν πρόκειται για κάποια δήλωση Ρώσου αξιωματούχου ή άσχετου με τα θέματα της αεροδιαστημικής.

Πρόκειται για δήλωση-βόμβα του Pierre M. Sprey, δημιουργού δύο πολύ επιτυχημένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, του F-16 και του Α-10.

To F-35 δέχεται ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Προ ημερών, όπως είχε αποκαλύψει το «defencenet.gr» ο Bill Sweetman, αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο περιοδικό Aviation Week και «ιερό» πρόσωπο στο χώρο του αμυντικού τύπου, διεθνώς, είχε καταρρίψει τις δυνατότητες stealth του F-35.

«Το αεροσκάφος εντοπίζεται σχετικά εύκολα στις ζώνες του VHF φάσματος και τόσο οι Κινέζοι όσο και οι Ρώσοι το γνωρίζουν κι έχουν ετοιμάσει την αντιμετώπισή του», είχε υποστηρίξει.

Τώρα, ο Pierre M. Sprey, ο άνθρωπος που χαίρει τεράστιας εκτίμησης ως ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές αεροσκαφών των ΗΠΑ, αφού δημιούργησε το πιο επιτυχημένο…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 216 επιπλέον λέξεις