Η Άγκυρα και το ελληνικό πολιτικό «ξεκατίνιασμα»

Greek National Pride

Proxeneio_Consulate_Turkey-_Thrace

Αν δεν «τρίβουν» τα χέρια τους, τουλάχιστον θα χαμογελούν πλατιά οι εντός και εκτός εισαγωγικών κύκλοι της Άγκυρας, από το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική σκηνή λόγω της επιλογής – αποπομπής υποψηφίων από τη μειονότητα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Για άλλη μία φορά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι ιδεοληψίες, η άγνοια και το κυνήγι των ψήφων με οποιοδήποτε τρόπο και έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος (εντός ή εκτός εισαγωγικών), μετέτρεψαν σε «ξεκατίνιασμα», κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν σοβαρών και υπεύθυνων κοινωνικών (πρωτίστως) και πολιτικών – κομματικών διεργασιών.

«Ξεκατίνιασμα» το οποίο όμως η Άγκυρα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και καταγράφει συστηματικά για μελλοντική αξιοποίηση, έστω και μετά από δεκαετίες.

Φυσικά, για τους «αστέρες» του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το απώτερο μέλλον είναι παντελώς αδιάφορο, αφού τα οφέλη της στιγμής και η «κατάληψη» ή διατήρηση της εξουσίας αποτελεί όπως φαίνεται…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 90 επιπλέον λέξεις