Αμμόχωστος: Η ακολουθία του Επιτάφιου για πρώτη φορά μετά το 1957

Greek National Pride

AMMOXOSTOSΣε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου, για πρώτη φορά μετά το 1957 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην μεσαιωνική πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Τον Επιτάφιο προσκύνησαν ευλαβικά πάνω από τέσσερις χιλιάδες Ελληνοκύπριοι , που μετέβησαν στην Αμμόχωστο από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου Βασίλειος, ενώ η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα από τη συμμετοχή του τελευταίου ιεροψάλτη του ναού, του 80χρονου Ανδρέα Τσαγκαρά, που έψαλε στην ακολουθία.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος τόνισε ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί η βούληση του λαού που έδωσε μαζικά το παρών του, σημειώνοντας ότι «όλοι κουβαλούμε αναμνήσεις του παρελθόντος».

Μίλησε για ένα «θαύμα που φάνταζε αδύνατο , πριν λίγο καιρό», αναφερόμενος στην τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο . Το περιεχόμενο της θυσίας του Χριστού δεν είναι άλλο από την καταλλαγή, την συμφιλίωση μας με τον Θεό και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 181 επιπλέον λέξεις