ΠΩΣ Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Η Ουκρανική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αφύπνιση του Ρωσικού εθνικισμού και προκάλεσε ίσως πρόωρα την έναρξη του σχεδίου για την δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης. Στην πραγματικότητα η Ρωσία του κ.Πούτιν δεν ήταν έτοιμη την παρούσα στιγμή αλλά και ούτε επιθυμούσε την εμπλοκή της στην Ουκρανική κρίση που οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Ρωσία παρόλο που φαίνεται ως ισχυρότερη στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρώσει το τεράστιο εξοπλιστικό της πρόγραμμα το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.
Η Αχίλλειος πτέρνα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής είναι το πολεμικό ναυτικό της, το οποίο δέχθηκε και τα μεγαλύτερα πλήγματα κατά την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης . Η Ρωσία παρόλο που εμφανίζεται ανώτερη στρατιωτικά στις πεδιάδες της ανατολικής Ουκρανίας και στην Κριμαία μετά βίας μπορεί να εκπροσωπήσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα της στην θάλασσα και βέβαια πάντα σε σύγκριση με το ναυτικό των ΗΠΑ.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.828 επιπλέον λέξεις