Ειναι καθεστως κατοχης;

o kokomaos

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνες πολιτικοί τόλμησαν να υπογράψουν, χωρίς μάλιστα να έχει ηττηθεί η χώρα σε πόλεμο, την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνες πολιτικοί τόλμησαν να υπογράψουν, χωρίς μάλιστα να έχει ηττηθεί η χώρα σε πόλεμο, την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας.

του Νίκου Καραβέλου

Είναι η χώρα μας υπό καθεστώς κατοχής; Στο ερώτημα θα απαντούσε αρνητικά, οργίλος, ο υπουργός επί των Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώτος ύπατος, απειλώντας τους πάντες με διεσταλμένες τις κόρες των οφθαλμών του. Επίσης και οι ανθύπατοι της θλιβερής κυβέρνησης του Μνημονίου και των παράνομων συμβάσεων δανεισμού της Ελλάδας.

Ομοίως αρνητικά, δυστυχώς, θα απαντούσαν και ορισμένοι κατέχοντες την αλήθεια «κληρονομικώ δικαιώματι» και «εξ αποκαλύψεως» αντιπρόσωποι της Αριστεράς, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται περί κατοχής, αλλά περί ακόμα μιας καπιταλιστικής επίθεσης εις βάρος των δικαιωμάτων του λαού, όπως συμβαίνει πάντα, με επιχείρημα ότι το Μνημόνιο επιβλήθηκε χωρίς τη χρήση ξένων στρατευμάτων.

Είναι, όμως, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας κατοχή;

Δείτε την αρχική δημοσίευση 560 επιπλέον λέξεις