Κατατέθηκε νομοσχέδιο με πολεοδομικές παρεμβάσεις

dasarxeio.com

authaireta


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η νομιμοποίηση όλων των καταπατήσεων δημόσιων δασικών εκτάσεων που έγιναν πριν από το 1975, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων βιομηχανιών, η δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης βιομηχανιών μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, η οικοδόμηση των «τυφλών» οικοπέδων είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες «φωτογραφικές» διατάξεις που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του απερχόμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα – ρυθμίσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας» είναι μια συρραφή ετερόκλητων ρυθμίσεων με κοινό παρονομαστή την παροχή εξαιρέσεων ή παρεκκλίσεων από την περιβαλλοντική ή πολεοδομική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα:

• Οσον αφορά στα υδατορέματα, περιλαμβάνει μια νέα διοικητική διαδικασία οριοθέτησης. Η οποία, όμως, δεν απαιτείται για την εκτέλεση πλήθους τεχνικών έργων σε ρέματα, όπως φράγματα και υδροηλεκτρικοί σταθμοί. Δίνεται, μάλιστα, δυνατότητα «προσωρινής» οριοθέτησης για το χτίσιμο δίπλα σε ρέμα με βάση μελέτες… του ενδιαφερομένου.

• Απελευθερώνεται η δόμηση στα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 335 επιπλέον λέξεις