Στην ΕΕΤΤ προσέφυγαν οι εναλλακτικοί κατά ΟΤΕ

Στην ΕΕΤΤ προσέφυγαν οι εναλλακτικοί κατά ΟΤΕ-Cosmote * Το επίμαχο πακέτο

της Μάρως Τσαντήλα                                                                                                                                                                     Η προσφορά της Cosmote με την οποία προσφέρει συνδυαστικό πακέτο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας παρέχοντας έκπτωση στους συνδρομητές της, έχει προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΟΤΕ και όλων ανεξαιρέτως των εναλλακτικών παρόχων έχει προκαλέσει η προσφορά της Cosmote με την οποία η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ προσφέρει συνδυαστικό πακέτο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας παρέχοντας έκπτωση στους συνδρομητές της.

Η συγκεκριμένη εμπορική κίνηση του oμίλου ΟΤΕ προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς με τους ανταγωνιστές του να προσφεύγουν άπαντες στην ΕΕΤΤ η οποία σήμερα το μεσημέρι καλείται να αποφασίσει για το αίτημα ασφαλιστικών που έχει κατατεθεί και με το οποίο ζητείται η διακοπή της επίμαχης προσφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόντες στην σημερινή ακρόαση αναμένεται ότι θα είναι: ΟΤΕ, Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, Cyta και HOL.

Οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ ζητούν την διακοπή της συγκεκριμένης προσφοράς υποστηρίζοντας ότι είναι ένα προϊόν το οποίο θα έπρεπε να λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ, πριν βγει στην αγορά.

Ωστόσο από την πλευρά του ομίλου ΟΤΕ το αντεπιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η εν λόγω προσφορά δεν υπόκειται σε ρύθμιση καθώς είναι ένα προϊόν που προσφέρει η Cosmote, η οποία και δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει για έγκριση στην Επιτροπή τα τιμολόγια της. Μάλιστα πηγές του ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα προϊόν που όλη η υπόλοιπη αγορά πουλά εδώ και μια πενταετία.

Πέραν όλων των άλλων η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί κατάφερε να συνασπίσει όλη την τηλεπικοινωνιακή αγορά εναντίον του ΟΤΕ, αλλά και γιατί είναι η πρώτη του είδους που θα κληθεί να διευθετήσει η νέα ηγεσία της ΕΕΤΤ, υπό τον κ. Λουρόπουλο, η οποία πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά της.

πηγη

2 Comments

  1. ο Γερμανικός οτε δείχνει την αυθαιρεσία του και την υπεροψία του προχωρώντας σε κινήσεις χωρίς έγκριση. Προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις μετά την μείωση ενδιαφέροντος απο τους καταναλωτές

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.