Παραίτηση και πιέσεις για Bitcoin

Food for Thought

Αποχωρεί από το ΔΣ του Bitcoin  Foundation ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Mt.Gox, Mark Karepeles, μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τα οποία οδήγησαν στην αναστολή πληρωμών σε bitcoin από τις 6 του μηνός.

Το Mt.Gox, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια bitcoin παγκοσμίως, σταμάτησε να πληρώνει τους «καταθέτες» του στις αρχές του μήνα. Μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον το MtGox υποφέρει από προβλήματα ρευστότητας, ή αν έπεσε θύμα hacking όπως συνέβηκε στο SilkRoad 2, από το οποίο πρόσφατα κλάπηκαν bitcoin αξίας 27 εκατ. δολαρίων. Η ίδια η εταιρεία, που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία, σχολίασε μόνο πως αντιμετωπίζει «τεχνικό πρόβλημα».

bitcoinΗ αναστολή ανταλλαγών bitcoin σε «πραγματικό» χρήμα, είχε δώσει το έναυσμα για δραματικές υποχωρήσεις στην «ισοτιμία» του bitcoin, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά το κτύπημα από hackers μερικές ημέρες αργότερα. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις πως το Mt.Gox θα επανερχόταν σε κανονική λειτουργία από την προπερασμένη εβδομάδα, και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 236 επιπλέον λέξεις