Αυτή είναι σήμερα η πραγματική πολιτική σύγκρουση.

Προδρομικός

0 11Σήμερα συντελείται διεθνώς μια τεράστια αλλαγή. Περνάμε από την Δεύτερη περίοδο της ανθρωπότητας, δηλαδή από την βιομηχανική κοινωνία (η Πρώτη ήταν η φεουδαρχική κοινωνία), στην Τρίτη περίοδο, στην μεταβιομηχανική διαδραστική – συμμετοχική κοινωνία.

Στην πράξη, περνάμε από την κοινωνία της ομοιομορφοποιημένης μάζας, των μαζικών κινημάτων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των μαζοποιητικών δημοσκοπήσεων κ.λ.π. στην απομαζικοποίηση, στην ατομικότητα, στη διάλυση των μαζικών κινημάτων και μαζικών κομμάτων, στην απομυθοποίηση και έκπτωση των ΜΜΕ και στην επέλαση της άμεσης ατομικής επικοινωνίας της ψηφιακής εποχής.
Όλα τα απανταχού καθεστώτα, με όλα τα παλαιομοδίτικα κόμματα (ανεξαρτήτως ξεπερασμένων ιδεολογημάτων), κάτω από την καθοδήγηση των διεθνών ελίτ, αγωνίζονται να κρατήσουν τις κοινωνίες σε μαζικοποιημένη μορφή, προκειμένου να διασώσουν τις εξουσίες τους. Όμως ο όγκος σήμερα των προβλημάτων, αλλά και των αποφάσεων που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε δευτερόλεπτο είναι τεράστιος. Κανένας ηγέτης ή ηγετική ομάδα, δεν μπορεί να τα επιλύσει. Αυτό από μόνο του, διαλύει…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 144 επιπλέον λέξεις

Αρέσει σε %d bloggers: