Η πρώτη κινητοποίηση των αγροτών των Μεσογείων – video

Ανεξάρτητος Σαρωνικός Blog

Η πρώτη κινητοποίηση των αγροτώνΒροντερό παρών έδωσαν οι αγρότες των Μεσογείων (Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων και Καλυβίων) που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γέφυρα του αεροδρομίου στο Κορωπί, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών των Μεσογείων, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ και διαμαρτυρήθηκαν για τη σφοδρή επίθεση που δέχονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους, τη μείωση της παραγωγής τους και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων τους.

Οι αγρότες των Μεσογείων και κατ’ επέκταση της Αττικής, είναι αποκλεισμένοι από κάθε είδους ελαφρύνσεων και κινήτρων που ισχύουν για τους αγρότες της υπόλοιπης χώρας. Επιπλέον, οι καλλιέργειες στον κάμπο των Μεσογείων που τροφοδοτούν -για αιώνες- το Λεκανοπέδιο και όχι μόνο, κινδυνεύουν να αφανιστούν καθώς η υπερφορολόγηση των χωραφιών έχει καταστήσει ουσιαστικά αδύνατη τη διατήρηση της καλλιεργήσιμης γης.

Η διαμαρτυρία αυτή χαρακτηρίστηκε ως μία «προσυγκέντρωση», καθώς οι Μεσογείτες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 221 επιπλέον λέξεις