Ἡ ἀπόπειρα δολοφονίας,ἐναντίον τοῦ Βασιλέως Γεωργίου Α’ (14 Φεβ.1898),στόν Ἀνάλατο.

ΑΒΕΡΩΦ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/King_George_of_Hellenes.jpg/210px-King_George_of_Hellenes.jpg Τον Φεβρουάριο του 1898,η δημοτικότητα της Βασιλείας βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Είχε προηγηθεί ο ατυχής,για την Ελλάδα,Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897,ο οποίος είχε ταπεινώσει την Ελλάδα.Υπεύθυνος,τότε,θεωρήθηκε ο αρχιστράτηγος του Ελληνικού στρατού,ο διάδοχος Κωνσταντίνος.Η δυσαρέσκεια όμως επεκτάθηκε και στο θεσμό της Βασιλείας,με αποτέλεσμα να εκφράζονται έντονες ανησυχίες,απο το Βασιλικό περιβάλλον,για το τι θα επακολουθούσε. Μέσα σε όλον αυτόν τον αναβρασμό,ένα περιστατικό ήρθε για να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά.

Στις 14 Φεβρουαρίου λοιπόν του 1898,ο Γεώργιος είχε βγεί με την Βασιλική άμαξα για έναν περίπατο στο Φάληρο.Μαζί του,εκτός απο τους υπασπιστές και τη προσωπική του φρουρά,ήταν και η πριγκίπισσα Μαρία.
Στην θέση Ανάλατος,στην λεωφόρο Συγγρού,γύρω στις 4.30′,ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ δέχτηκε πυροβολισμούς απο δύο αγνώστους. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ο κυνηγός του Βασιλιά,Περικλής Νέρης.

Όταν μαθεύτηκε η απόπειρα κατά του Βασιλιά,συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου μπροστά στα ανάκτορα,ενώ αμέσως τον επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης.
Τις επόμενες μέρες,πραγματοποιήθηκαν διάφορες συγκεντρώσεις,με σκοπό την στήριξη…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 223 επιπλέον λέξεις