Τεθωρακισμένα Μ-113Α3 για τον Ελληνικό Στρατό

Greek National Pride

AAAusaf_m113_apc_at_camp_bucca_iraq

To Μ113Α3 διαθέτει ισχυρότερο κινητήρα, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και εξωτερικά προσαρμοσμένες δεξαμενές καυσίμου που παρέχουν βελτιωμένη παθητική ασφάλεια συγκριτικά με τα Μ113Α1/Α2 του ΕΣ.

Την αποδέσμευση επιπλέον κύριου υλικού από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ ζήτησε και επέτυχε η χώρα μας στη συνεχή προσπάθεια κάλυψης των όποιων ελλείψεων και κενών που υπάρχουν με τον ελάχιστο δυνατό κόστος λόγω των ασφυκτικά περιοριστικού οικονομικού πλαισίου που επιβάλλει η δημοσιονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του defece-point.gr, εγκρίθηκε η αποδέσμευση περί των 250-300 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113A3, τα οποία αριθμητικά επαρκούν για τον εξοπλισμό έξι ως επτά Μηχανοκίνητων Ταγμάτων Πεζικού Σχηματισμών του Δ΄Σώματος Στρατού.

Η απόκτηση των ΤΟΜΠ Μ113Α3 θα επιτρέψει την απόσυρση απροσδιόριστου αριθμού οχημάτων της παλαιότερης έκδοσης M113A1 που είτε βρίσκονται, λόγω πολυετούς χρήσης, σε αποδρομή είτε παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες που η επισκευή τους κρίνεται οικονομικά ασύμφορη ή τη διάθεσή τους για τη συμπλήρωση του αποθέματος μονάδων Τεθωρακισμένων…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 174 επιπλέον λέξεις