ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Θραξ Αναρμόδιος :
Οσο οι κυβερνήσεις, αριστερές και ξε-αριστερές, βλέπουν τον εαυτό τους ως ΚΡΑΤΟΣ (με την μαρξιστική έννοια), δηλαδή ως έναν αυτόνομο οργανισμό, αλλοτριωμένο από την κοινωνία (=λαός) και απομακρυσμένο από την κοινωνία, και το οποίο ΚΡΑΤΟΣ εξουσιάζει και δυναστεύει την κοινωνία, την «κυβερνά» δηλαδή και την «διοικεί», χωρίς να την λαμβάνει υπόψη πολιτικά σχεδόν καθόλου, ο φοβερός και τρομερός καπιταλισμός θα παίζει στο γήπεδό του. Και τέτοιες κυβερνησούλες θα τις κάνει σκόνη, υποτασσοντάς τις στις ορέξεις του. Στις διεθνείς ορέξεις του.

Μάλιστα αυτός ο καπιταλισμός, έχοντας πιασμένες αυτές τις κυβερνήσεις από εκεί που δεν πιάνει μελάνι, θα μπορεί να εμφανίζει και μια συνεχή ΠΟΙΝΙΚΗ συμπεριφορά, έχοντας με τον έλεγχο που ασκεί στις κυβερνήσεις, εξασφαλισμένη την ατιμωρησία του την ποινική. Διότι κανόνες ΕΧΕΙ το παιχνίδι, αλλά εξαιτίας του απόλυτου ελέγχου που ασκείται από εξω-θεσμικά κέντρα επί του ΚΡΑΤΟΥΣ (=κυβέρνηση, βουλή, δικαιοσύνη), δεν εφαρμόζονται. Κι έτσι από οικονομία και πολιτική, καταλήγουμε στο ΠΟΙΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Στην Ελλάδα η κρίση μπορεί να είναι οικονομική ΤΩΡΑ πια, αλλά την κρίση αυτή ΔΕΝ την δημιούργησε η περίφημη «διεθνής οικονομική κρίση». Την κρίση στην Ελλάδα την δημιούργησε αυτό το ελεγχόμενο ΚΡΑΤΟΣ (=κυβέρνηση, βουλή, δικαιοσύνη), το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τον δημόσιο μηχανισμό (=υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, εφορίες, πολεοδομίες, δήμους, κλπ) και που έχει διαφθαρεί ως το μεδούλι. Εχει διαφθαρεί ως το σημείο, ξαναλέω, εκείνο όπου οικονομία και πολιτική να ΜΗΝ είναι πια για οικονομολόγο ή πολιτικό επιστήμονα, αλλά για ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με το ότι ΔΕΝ είχαμε ποτέ καπιταλισμό στην ελλάδα, αλλά στο 90% ήμασταν οικογενειακές μικροεπιχειρήσεις χωρίς να παρατηρείται το φαινόμενο της καπιταλιστικής συσσώρευσης από γενιά σε γενιά, για επανεπένδυση, σημαίνει πως όταν κάποιος μιλάει για καπιταλισμό που «δαγκώνει», εννοεί τις ξένες βρωμερές κυβερνήσεις και τους βρωμερούς υπερεθνικούς οργανισμούς οι οποίοι, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και όχι δημοσίως, ασκούν πιέσεις, εκβιασμούς, χρηματισμούς και πάει λέγοντας, στις κυβερνήσεις αυτές της πλάκας.

Σημ. Κατά μια άλλη προσέγγιση, αν χρειάζεται οπωσδήποτε να μιλάμε με αριστεροδεξιούς όρους, όλες οι κυβερνήσεις και όλο το πολιτικό προσωπικό είναι δεξιό, δεξιότατο μάλιστα γιατί δεν αλλάζουν ΠΟΤΕ την εχθρική προς το λαό συμπεριφορά. Ολοι λειτουργούν ως απατεώνες, με βάση δηλαδή την εξαπάτηση και την εκβιαστική υφαρπαγή της ψήφου. Πέρα απ’ το μαγείρεμα των εκλογών και των αποτελεσμάτων, βασίζονται επίσης στη διαμόρφωση εξαθλιωμένων χαρακτήρων στο λαό από την σαρωτική προπαγάνδα/ψυχολογικό πόλεμο που εξασκούν τα ΜΜΕ των μεγάλων καπιταΛΗΣΤΩΝ με τα κανάλια τους. το ίντερνετ και τ’ αλλα διαφημιστικά μήντια.

Η μεγάλη «Αλήθεια», εκεί που φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι εντίμως επαϊοντες είναι ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τους πολιτικούς μαριονέτες του Κεφάλαιου η διαχείριση των κοινών. Για 2 βασικούς σκοπούς, να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι πρόδωσαν/έκλεψαν ώστε να τρέμουν να επαναλάβουν τα ίδια και αυτό ονομάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ. Το κυριώτερο είναι, άμεσα να διανεμηθούν πόροι στον ελληνικό λαό, να αναταχθούν οι οικογένειες, να δημιουργηθούν τάχιστα θέσεις εργασίας, να τεθούν τα θεμέλια ανεξάρτητου κράτους Δικαίου, με σταθερούς δημοκρατικούς θεσμούς καταλογισμό και αξιακό σύστημα ικανά να προωθήσουν ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ την Ελλάδα στο εξωτερικό.

πηγη