Τουρκία: Οι πρώτες εξαγωγές πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν τον Ιανουάριο

Greek National Pride

iraq_petrelaio_agwgos-630x393

Το ιρακινό Κουρδιστάν αναμένεται να ξεκινήσει την εξαγωγή των πρώτων 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου μέσω ενός νέου αγωγού από την Τουρκία στα τέλη αυτού του μήνα, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές πετρελαίου σταδιακά θα αυξάνονται αρχικά στα 4 εκατομμύρια βαρέλια και κατόπιν στα 6 εκατομμύρια βαρέλια το Φεβρουάριο και το Μάρτιο αντίστοιχα, με τελικό στόχο να φτάσουν τα 10 έως 12 εκατομμύρια βαρέλια τον προσεχή Δεκέμβριο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ημι-αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι του Ιράκ και η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη ήταν για καιρό σε ανοιχτή διαμάχη για το μερίδιο των εσόδων από το πετρέλαιο.

Η επίσημη Βαγδάτη, η οποία διεκδικεί την αποκλειστική εξουσία στη διαχείριση του ιρακινού πετρελαίου, « εξαγριώθηκε» αφότου η περιφερειακή κουρδική κυβέρνηση στο Ερμπίλ υπέγραψε πακέτο συμφωνίας με την Τουρκία για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και για την κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 102 επιπλέον λέξεις