Έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας.
 Την αντίθεσή τους για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας και ζητά την κατάργηση ή την αναστολή εφαρμογής της επίμαχης διάταξης. 
Για καταστροφικό μετρό κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, σημειώνοντας ότι θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στα Νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις πολιτικές αντιδράσεις για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία επιβάλλοντας τα 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Με αφορμή την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο εισιτήριο νοσηλείας ουπουργός Υγείας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα. Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους».

Η δήλωση Γεωργιάδη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με την Χαριλάου Τρικούπη να υψώνει τους τόνους αναφέροντας ότι δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας.