Το «μαύρο» χρήμα και ο«γυμνός» Ερντογάν!

Προδρομικός

erdoganin2Λίγες ώρες μετά τον σαρωτικό ανασχηματισμό που έκανε ο Ερντογάν στην κυβέρνησή του, αλλάζοντας τους 10 από τους 21 υπουργούς που έχει το υπουργικό συμβούλιο, η κατάσταση στην Τουρκία είναι εξαιρετικά ρευστή, δεδομένης της σύγκρουσης Ερντογάν – Γκιουλέν.
Πριν, όμως, προχωρήσουμε στις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης και στις πιθανές εξελίξεις, καλό είναι να δούμε πολύ σύντομα πώς ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία του σκανδάλου του Αζέρου επιχειρηματία, που φέρεται ότι διέφθειρε όχι μόνο κάτι παραπάνω από το μισό υπουργικό συμβούλιο αλλά και το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Τον Δεκέμβριο του 2011 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων της Ρωσίας συνέλαβε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έναν Ρώσο υπήκοο που επέστρεφε από την Τουρκία να μεταφέρει στις αποσκευές του 18.500.000 δολάρια. Οι ρωσικές Αρχές ερεύνησαν το θέμα σε βάθος και στη συνέχεια, στο πλαίσιο των συμφωνιών που υπάρχουν για την καταπολέμηση της διακίνησης μαύρου χρήματος, ενημέρωσαν τις αντίστοιχες τουρκικές, δίνοντάς τους έκθεση με συγκεκριμένα στοιχεία…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 509 επιπλέον λέξεις