Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη: Ερντογάν παραιτήσου!

Ώρα Κοινής Ανησυχίας

Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη: Ερντογάν παραιτήσου!

 

turkey5

Σκηνές ανάλογες των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού σημειώνονται στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούονται στην πλατεία Ταξίμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν αντλίες νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά των συγκεντρωμένων.Turkey1

 «Πιάστε τον κλέφτη» φώναζαν οι διαδηλωτές με φόντο το πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την παντοδυναμία Ερντογάν.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές στους δρόμους γύρω από την πλατεία, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού.

turkey2

turkey4

 

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν επίσης στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη χωρίς να υπάρξουν αναφορές για βίαια επεισόδια.

 

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν μεταβεί για την υποδοχή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

 

Τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση συγκλονίζεται από το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, με φόντο τη διαμάχη…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 20 επιπλέον λέξεις