Καμία αντίδραση από την ΕΕ για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας

Greek National Pride

132973819_101n

Η επίτροπος της ΕΕ Cecilia Malmstrom με το διεφθαρμένο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Muammer Güler κατά την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής στις 16 Δεκεμβρίου.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο η πρωτοφανής, κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού δικαίου, απόφαση της ισλαμικής κυβέρνησης Erdoğan να εφαρμόσει όπως αυτή θέλει τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

Τη συμφωνία αυτή θα τηρήσει η Άγκυρα με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού «δεν υπάρχει Κύπρος» σύμφωνα με προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πείσει την Κύπρο να συναινέσει στο άνοιγμα ορισμένων προ-ενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία.

Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, αν και η αρμόδια επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Cecilia Malmstrom, όταν υπέγραφε τη συμφωνία αυτή στην Άγκυρα, παρουσία και του Τούρκου πρωθυπουργού, την υπέγραφε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 127 επιπλέον λέξεις