Ο επικίνδυνος φιλοτουρκισμός των ελληνικών κυβερνήσεων και των ΜΜΕ

2013. Από τις ελάχιστες φορές που υπάρχει υπερκομματική συμφωνία στην Ελληνική βουλή πάνω σε νομοσχέδιο. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί χθες στην βουλή και να ψηφιστεί με την προσθήκη ονομαστικά των γενοκτονιών Αρμενίων, Ιώνων, Ποντίων.
Η συζήτηση όμως αναβάλλεται αιφνιδιαστικά εν όψει της επίσκεψης του “σουλτάνου” Νταβούτογλου. Μετά από Τουρκικό βέτο για να μην τολμήσουμε να θίξουμε τις Τουρκικές θηριωδίες κατά της ανθρωπότητας… Η Ελλάδα σκύβει το κεφάλι στο άδικο υποκύπτοντας στις πιέσεις των διεφθαρμένων γενοκτόνων…
 
2009. Ο Ερντογάν και σύσσωμη η Τουρκική διπλωματία έχει προσκληθεί για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως. Μία ημέρα πριν, η κυβέρνηση Καραμανλή πετυχαίνει μία ιστορική νίκη στην ΕΕ. Με απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, τα Ελληνικά σύνορα αναγνωρίζονται ως Ευρωπαϊκά και ενεργοποιείται πλήρως η Frontex ακυρώνοντας ντε φάκτο τις τουρκικές διεκδικήσεις. Η απόφαση επιρρίπτει την απόλυτη ευθύνη στην Τουρκία για την λαθρομετανάστευση και την καλεί να δέχεται την επανεισδοχή στο έδαφος της όσων συλλαμβάνονται. 
Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, αφού η εισροή λαθρομεταναστών μειώθηκε κατά 85%!
  

Οι έγκριτες φυλλάδες δεν πίστευαν αυτή την εξέλιξη και έκαναν ότι μπορούσαν να την υποβαθμίσουν. Στην συνέντευξη τύπου αυτής της κορυφαίας στιγμής, ρωτούσαν τον Καραμανλή για το …Βατοπαίδι!

 
Τότε συνέβει το απίστευτο: Σύσσωμη η Τουρκική ηγεσία ακυρώνει την παρουσία της στα εγκαίνια. Οι “έγκριτοι” επέμεναν πως ο Ερντογάν ήλθε, αφού οι εφημερίδες της διαπλοκής κυκλοφόρησαν με “εκτενή ρεπορτάζ” για την συνάντηση… που όμως δεν έγινε ποτέ.
 
Το αποτέλεσμα; Εκτός από τον Ερντογάν, υπήρξαν και άλλες ακυρώσεις εκ μέρους της Τουρκίας, όπως αυτή του υπουργού Πολιτισμού κ. Ερτουργούλ Γκιουνάι. του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ακύρωσε και ο υπουργός Προεδρίας (και αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας) κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Παραιτήσεις που δεν πήραν “μυρουδιά” οι Βαρώνοι.
  
Αντίθετα, ελάχιστοι δημοσιογράφοι όπως ο Αθανάσιος Έλλις έθεσαν το θέμα στην σωστή του διάσταση: 
“Εγκυρη τουρκική πηγή τόνισε στην «Κ» ότι ενδεχομένως η απόφαση του κ. Ερντογάν να είναι απόρροια δυσφορίας για τα συμπεράσματα της προχθεσινής συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στα οποία κατονομάζεται η Τουρκία ως «βασική χώρα καταγωγής και διέλευσης» παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και επισημαίνεται ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη εφαρμογής «των υφιστάμενων διμερών συμφωνιών», όπως αυτή, δηλαδή, που είχε υπογράψει η Ελλάδα με την Τουρκία το 2001 και η οποία στην πράξη δεν εφαρμόζεται λόγω άρνησης της Τουρκίας.”
 
 
 Συμπτωματικά, εκείνη ακριβώς η ημερομηνία ήταν αυτή με το θερμό επεισόδιο Καραμανλή – Παπανδρέου. 19 Ιουνίου 2009. Είναι γεγονός ότι κάποιοι έχασαν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος από αυτή την απόφαση. Κάποιοι που κραυγάζουν “Είμαστε όλοι μετανάστες”, αλλά στις Μανωλάδες -υποδείγματα σοσιαλιστικής ανάπτυξης- δουλεύουν μόνο οι μετανάστες. Οι “ανθρωπιστές” εισπράττουν…
  
Σήμερα, η συγκυβέρνηση απολαμβάνει την ποίηση του μεγάλου ποιητή Παναγιωτόπουλου του Mega και δέχεται με ενθουσιασμό την επίσκεψη του μεγάλου σουλτάνου, Νταβούτογλου. Αυτού που το 2009 δεν ήλθε ποτέ…
  
Συντριπτικές οι συγκρίσεις.

 http://kostasxan.blogspot.gr