Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Διαβούλευση

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το πρώτο Εθνικό Σχέδιο  Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, παρουσίασε την – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Η εκπόνηση του Σχεδίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλα και τη συνδρομή των συναρμοδίων Υπουργείων και φορέων.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  κ. Χαράλαμπος  Αθανασίου,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,  τα οποία αποτελούν  τον ακρογωνιαίο λίθο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο, όπως δηλώνει η πρώτη πρόταση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

O Υπουργός χαρακτήρισε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ως έναν  «οδικό χάρτη», με τον οποίο δίνεται έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και παρέχεται  ένα σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης για την βελτίωσή της υφιστάμενης κατάστασης…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 601 επιπλέον λέξεις