Σταματούν να κόβουν το ρεύμα σε απόρους μετά τον θάνατο της 13χρονης

  • Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους απόρους, αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη και τον χαμό απο αναθυμιάσεις μαγκαλιού της 13χρονης Σάρας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου καθώς και των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη και Γ. Μανιάτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες ήδη έχει δοθεί στην διοίκηση της ΔΕΗ να συνεργαστεί άμεσα με τους δήμους όλης της χώρας ώστε να υπάρξει γρήγορη αντιμετώπιση φαινομένων διακοπής ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Το επόμενο διάστημα οι δήμοι και τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, θα ενημερωθούν αρμοδίως, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς θα προχωρήσουν σε έκκληση προς τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αναφέρονται περιστατικά φτωχών οικογενειών χωρίς ρεύμα. Όταν θα ενημερώνονται σχετικά οι δήμοι, θα αιτούνται επανασύνδεση τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ και η διεύθυνση των υποκαταστημάτων θα ενημερώνει τους περιφερειακούς διευθυντές.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως καταρτίζεται σχέδιο ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους της ελληνικής βιομηχανίας.

πηγη