Τροπολογία για Σύμφωνο Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

fererr22Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Τέθηκε και συμφωνήθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου(ΕΣΔΑ), ως προς την προστασία του ιδιωτικού βίου και της οικογενειακής ζωής» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή και η ανακοίνωση ήρθε μετά τις πληροφορίες ότι οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, έχουν «παγώσει» την τροπολογία.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την πρότασή της.

«Η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί. Μετά τις αντιδράσεις συντηρητικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την πρότασή της για ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, παρότι αυτό δεν τους αναγνωρίζει ουσιαστικά δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παραμένουν επίσης προσκολλημένοι στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο παγιώνει τις διακρίσεις» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να συμβιβαζόμαστε με το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η ΝΔ το 2008. Τώρα είναι η ώρα η ελληνική Βουλή να κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά» προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι γι’ αυτό το λόγο έχει καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου για τη θέσπιση ενός Νέου Συμφώνου Συμβίωσης που θα παρέχει πλήρη δικαιώματα τόσο σε ομόφυλα όσο και σε ετερόφυλα ζευγάρια.

«Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν δημόσια θέση και να απαιτήσουν να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση για το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγη