ΕΜΕΙΣ «ΨΑΧΝΟΥΜΕ» ΠΛΟΙΑ Α/Α ΠΕΡΙΟΧΗΣ Εθνικό πλοίο ερευνών ναυπηγούν οι Τούρκοι & στέλνουν το «Barbaros» στην ΑΟΖ Κύπρου

Greek National Pride

Barbaros-HP

Εθνικό πλοίο σεισμικών ερευνών αποφάσισε να ναυπηγήσει η Τουρκία και να δημιουργήσει ένα μικρό «Στόλο» ερευνητικών με σκοπό τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι Τούρκοι βρίσκουν χώρο και έδαφος δεδομένης της ελληνικής ανυπαρξίας και ελέω της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου που βλέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών υπό το πρίσμα της…προσέγγισης.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πώς η «στρατηγική» συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Έτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη ναυπήγηση εθνικού πλοίου σεισμικών ερευνών και να το βγάλουν στη θάλασσα το συντομότερο δυνατόν μαζί με το «Barbaros Hayrettin Pasa» που ήδη κάνει τις πρώτες του αποστολές και σχεδιάζεται να «βγει» σύντομα για έρευνες ανοιχτά της περιοχής της Αλεξανδρέττας, αλλά πολύ κοντά στα «οικόπεδα» της Κυπριακής ΑΟΖ που διεκδικεί για λογαριασμό του Ψευδοκράτους.

Αυτό όπως αναφέρουν θα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 305 επιπλέον λέξεις