Έντονα αντιδρά η ελληνοαμερικανική κοινότητα στις δηλώσεις Ερντογάν

Greek National Pride

627383d37993a8796a3840f200f52f0a_XLΤην έντονη αντίδραση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έχει προκαλέσει το σχόλιο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιμπρίς», στην οποία φέρεται να δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος, αλλά μια τοπική διοίκηση στο νότιο μέρος του νησιού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην “Φωνή της Αμερικής”, η ΑΧΕΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει έντονα την δήλωση του Tούρκου πρωθυπουργού και αναφέρει ότι έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μέσω της οποίας εκφράζει την «βαθιά της ανησυχία και τον προβληματισμό».

«Η δήλωση του κ. Ερντογάν, κατά την γνώμη μας, είναι εριστική και προσβλητική απέναντι σε μια χώρα που είναι στενός σύμμαχος και φίλος των ΗΠΑ, όπως η Δημοκρατία της Κύπρου, αλλά και τους πολίτες της», αναφέρει ο πρόεδρος της οργάνωσης Άντονι Κουζούνης.

Παράλληλα, στην επιστολή της ΑΧΕΠΑ προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ζητείται να τεθεί το θέμα αυτό στην επόμενη συνάντηση που…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 145 επιπλέον λέξεις