Βρέθηκε ανάδοχος για το τέμενος στον Βοτανικό.Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 946.000 ευρώ

Greek National Pride

ypourgeio-ypodomon-metaforon-diktuon-arxeioΤην προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών η οποία αποτελείται από τις J&P Άβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Άκτωρ και Ιντρακάτ, για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, έκανε δεκτή η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο. Θεωρείται ωστόσο πιθανό η ανέγερσή του να καθυστερήσει, καθώς κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 20 επιπλέον λέξεις