«Αόρατοι Αρμένιοι» για 90 χρόνια οι εξισλαμισθέντες που επιβίωσαν από τη Γενοκτονία

Greek National Pride

armenian genocide-ottoman-missing-history

Σε 200.000 πρόσωπα εκτιμάται ότι ανέρχονται οι Αρμένιοι που επιβίωσαν από τη γενοκτονία, προσηλυτιζόμενοι στην ισλαμική θρησκεία, λέει η ακαδημαϊκός Αϊσέ Γκιουλ Αλτινάι κι υπολογίζει ότι αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία σήμερα είναι απόγονοι —παιδιά, εγγόνια, ανίψια και εξ αγχιστείας συγγενείς— εξισλαμισθέντων Αρμενίων.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια Συνεδρίου που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση που υπογραμμίζει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Τουρκική κοινωνία όσον αφορά το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι εξισλαμισθέντες άλλαξαν τα ονόματά τους και διέκοψαν τις επαφές τους με την αρμενική κοινότητα για πολλά χρόνια. «Κανένας δεν κατονόμαζε τα πρόσωπα αυτά με τα πραγματικά τους ονόματα, έπρεπε να καταστρέψουν την ταυτότητά τους και να αποκτήσουν νέα ταυτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Συνέδριο η Ρακέλ Ντινκ, χήρα του δολοφονημένου Τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, εγκαινιάζοντας το συνέδριο που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Hrant Dink .

«Για 90 χρόνια…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 535 επιπλέον λέξεις