Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι απέτυχε στην Ελλάδα

 To ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες ανέφερε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
 Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.
«Αισθάνονται άβολα γι΄ αυτό» είπε και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας στο 28%, ενώ οι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου δεν θα ξεπερνούσε το 14%.
Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως οι δανειστές γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς, επισημαίνοντας ότι ‘κούρεμα’ χρέους δεν θα υπάρξει ούτε μετά τις Ευρωεκλογές.
«
Αυτά είναι συνεννοημένα μεταξύ τους, κάθε φορά που έρχονται εδώ αναλαμβάνουν ο ένας το ρόλο του κακού και ο άλλος το ρόλο του καλού. Αυτή τη φορά έχει αναλάβει το ρόλο του καλού το ΔΝΤ και τον ρόλο του κακού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ πρόσθεσε: «Δεν θα υπήρχε θέμα τώρα να συζητάμε και να δραματικοποιούμε το πως θα βρεθεί το χρηματοδοτικό κενό, αν θα είναι 2 ή 4 δισ. από τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες είναι διατεθειμένες να επιμηκυνθούν τα κρατικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους.
Δεν το επιτρέπει πάλι η τρόικα. Με αυτή τη συνεχή άρνηση και την επικέντρωση σε δευτερεύουσης σημασίας θέματα, όπως αν θα γίνει η όχι η διαθεσιμότητα στις 31 Δεκεμβρίου, εάν θα ισχύσει ή όχι η πρόταση της κυβέρνησης σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει η Ελλάδα να μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά».