Ο Γκρούεφσκι αποκάλεσε την Ελλάδα «πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας» (video)

Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος σε ομίλία του την Πέμπτη ενώπιον μελών του κόμματός του αποκάλεσε την Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας». 


Ο Γκρούεφσκι παράφρασε τη χρήση του επίσημου όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) που είναι η ονομασία της χώρας του βάσει διεθνών συμβάσεων.Οι δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι καταγράφονται μία μόλις ημέρα μετά τη θετική για τη χώρα του έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας.Ο Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει λύση με την οποία θα αμισβητείται το έθνος και η γλώσσα των Σκοπιανών.«Εχουμε ένα έθνος και ένα κράτος με το δικό του όνομα τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τη δική του γλώσσα τη «Μακεδονική»» δήλωσε προκλητικά, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί μια λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα «με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς».

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι.

3 Comments

 1. Ενώ η Σερβία δεν είναι τέως Οθωμανική επαρχία?? ή το σκεύασμα του γκρουέφσκι είναι αναντάν παπαντάμ μακεδόνες . Υποθάλπτουν την νοημοσύνη όλου του κόσμου.

  Μου αρέσει!

  1. «Σκοπια», με πρωτευουσα τα Σκοπια και πατερα τον Τιτο!
   Για Μεγα Αλεξανδρο να περιμενουν το τεστ πατροτητας!
   Το DNA εστάλει στον Αγ.Πετρο…

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.