«Κερκόπορτες» στο Αιγαίο βρήκε τρεις -τουλάχιστον- φορές το τουρκικό ναυτικό – Τι φταίει;Οι Τούρκοι «περάσαν» από «τρύπες» και «παθογένειες» του συστήματος επιτήρησης κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Greek National Pride

Pirpolitis-2012_c-GEETHA-1

Τα “τυφλά σημεία” του Αιγαίου προσπαθεί να καταγράψει η Τουρκία, με τα συνεχή “πήγαινε – έλα” πολεμικών της πλοίων. Κι αν αυτό είναι γνωστό δεν είναι καθόλου γνωστό και οπωσδήποτε διόλου ευχάριστο, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία περιστατικά όπου τουρκικά μεγάλα πλοία κατόρθωσαν να περάσουν απαρατήρητα  και όχι δεν ήταν κάποια  από τις δύο  “αόρατες” κορβέτες. Ήταν παλαιότερα πολεμικά πλοία.

Οι  Τούρκοι «περάσαν» από «τρύπες» και «παθογένειες»  του συστήματος επιτήρησης κι αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Στη Σαλαμίνα όπου βρίσκεται το Αρχηγείο Στόλου λογικά θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αν και είναι γνωστές οι αιτίες των “φάουλ” που έχουν γίνει. Αδυναμία συντήρησης λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, παύση λειτουργίας συγκεκριμένων συστημάτων λόγω παλαιότητας, έλλειψη οράματος για εκσυγχρονισμό, που έχουν να κάνουν με την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου. 
Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και λύσεις για όλο το Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης. Το γνωρίζει η ηγεσία του Στόλου. Θα κάνει κάτι ή θα το βάλει κι αυτή κάτω…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 303 επιπλέον λέξεις