Η παραφιλολογία με τα ε/π Chinook και Blackhawk, τι πραγματικά ισχύει

Greek National Pride

Καλά – καλά δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην έγκριση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής για την υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ και αμέσως άρχισε η παραφιλολογία.CH-47D-Chinook-1024x640

Από τις 5 Αυγούστου 2013 το «defence-point.gr» (βλ. «Οι αληθινές ελληνικές προτεραιότητες για οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ» στον σύνδεσμο: http://www.defence-point.gr/news/?p=81773), είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σημειώνοντας: «Η διάθεση των CH-47D Chinook προτάθηκε από αμερικανικής πλευράς ως εναλλακτική επιλογή του ελληνικού αιτήματος για την παραχώρηση ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60 Blackhawk».

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε από τις ΗΠΑ προσφορά ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60 Blackhawk για οποιοδήποτε αριθμό. Μάλιστα, σε επαναλαμβανόμενες πιεστικές αιτήσεις της ελληνικής πλευράς, οι ΗΠΑ απάντησαν ότι δεν υφίσταται δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης λόγω περιορισμών της νομοθεσίας τους για το συγκεκριμένο υλικό.

Ακόμη και η προσωπική παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στον…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 304 επιπλέον λέξεις