Ο γκαϊγκανάς και η σπούζα.

Halyvourgos

γραφει ο αρισταρχος

gaiganasΟ γκαϊγκανάς είναι ταχυφαγητό με αβγά φερμένο από τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Έχει αρκετές εκδοχές στο μαγείρεμα με δύο κυρίαρχες. Την Ναουσαίικη με αλεύρι και τυρί και την Σερραίικη με γιαούρτι. Σαν Σερραίος θα σας πω την δική μου συνταγή που την είχαμε μαζί με τον τραχανά τα καλύτερα ταχυφαγητά.

Σ’ ένα κεσεδάκι γιαούρτι βάζεις αλάτι και σκόρδο και το χτυπάς να ομογενοποιηθεί. Τηγανίζεις δύο αβγά μάτια και τ’ απλώνεις αρχοντικά πάνω στο γιαούρτι. Στο τηγάνι με το υπόλοιπο του λαδιού ζεματάς λίγο κόκκινο πιπέρι καυτό ή γλυκό ανάλογα με τα γούστα και αφού το φέρεις κανά δυό τρεις βόλτες το περιχύνεις πάνω στ’ αβγά.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 413 επιπλέον λέξεις