Εφορία: Θα κάνει… «γυμνάσια» σε 130.000 φορολογούμενους

Εφορία: Θα κάνει... «γυμνάσια» σε 130.000 φορολογούμενους- Ποιοι κερδίζουν «μπόνους»

Σε σκληρή γραμμή η Καραγιώργη Σερβίας για όσους δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν. Ταυτόχρονα, όμως, Κλείνει το μάτι στους φορολογούμενους που στέλνει σήμερα εκκαθαριστικά «χαρίζοντας» δυο δόσεις

Το ψάρι στα χείλη των φορολογουμένων, οι οποίοι ενώ εκλήθησαν να υποβάλλουν δικαιολογητικά για τις φορολογικές τους δηλώσεις, αποφάσισαν ναπαραπέμψουν την υποχρέωσή τους στις καλένδες, φέρεται αποφασισμένο να ψήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας, όσοι έλαβαν το σήμα της εφορίας να προσκομίσουν δικαιολογητικά και το αγνόησαν επιδεικτικά, θα παραμείνουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να αποφασίσουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν τυχόν επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

Αντίθετα σε όσους από αυτούς προκύπτει χρεωστικό σημείωμα, η εκκαθάριση θα γίνει κανονικά και στη συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωποι και με πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 340.791 φορολογούμενους οι οποίοι εκλήθησαν για έλεγχο, 212.184 υπέβαλαν κανονικά τα δικαιολογητικά τους αλλά από την άλλη πλευρά δεν ανταποκρίθηκαν 128.607.

Από τη ΓΓΠΣ πάντως υπάρχουν και καλά νέα. Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλλει έγκαιρα δηλώσεις και δικαιολογητικά και δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό τους με αποτέλεσμα να ζουν με τον …τρόμο της μίας δόσης, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε δύο δόσεις τους πρόσθετους φόρους.

Η ΓΓΠΣ θα αποστείλει σήμερα νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε δύο δόσεις, μία έως το τέλος Οκτωβρίου και μία έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς τη μία δόση δεν φαίνεται ότι θα γλιτώσουν περίπου 300.000 φορολογούμενοι, είτε λόγω μη υποβολής δικαιολογητικών είτε λόγω υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων που οδηγούν σε καθυστέρηση την εκκαθάριση.

Για αυτούς, αλλά και τους υπόλοιπους με τις 2 ή τις 3 δόσεις, καθώς η «παρτίδα» των φόρων σε ορισμένες περιπτώσεις δε σώζεται με τίποτα, μόνη λύση φαντάζει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε δόσεις ή η πληρωμή τους με πιστωτικές κάρτες σε ακόμα και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις και με την έκπτωση φόρου 1,5% λόγω εφάπαξ εξόφλησης.

πηγη