Αρνητικοί στην «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» οι πολίτες της ΠΓΔΜ

Greek National Pride

former_yugoslav_republic_of_macedonia2Η ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» απορρίφθηκε από το 53,6% και απέσπασε θετική γνώμη από το 37,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ που έγινε για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus.Η συγκεκριμένη ερώτηση της δημοσκόπησης ήταν η εξής: «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Εάν με το συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η “μακεδονική” εθνική ταυτότητα, είναι για σας αποδεκτή λύση το όνομα “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”;».

Το 53,6% απάντησε «όχι», ενώ το 37,5% απάντησε «ναι». Πιο αρνητικοί ήταν οι Σλάβοι ερωτηθέντες, ενώ πιο θετικοί ήταν οι Αλβανοί. Συγκεκριμένα, μεταξύ των Σλάβων ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, το 64,8% απάντησε «όχι», ενώ το 29,3% απάντησε «ναι» και μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων, το 24,9% απάντησε «όχι», ενώ το 59,1% απάντησε «ναι».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.560 ερωτηθέντων. Διενεργήθηκε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 31 επιπλέον λέξεις