Κίνα όπως… στην Ελλάδα

αἰέν ἀριστεύειν

Το μαύρο χρήμα, οι μίζες και τα… ρουσφέτια πάνε σύννεφο. Όχι, δεν μιλάμε για την Ελλάδα. Μιλάμε για την Κίνα και τους… «ξένους» επενδυτές, που έχουν βρει ό,τι παραθυράκι και «πίσω πόρτα» μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να κάνουν μπίζνες επί «κομμουνιστικού εδάφους». Οι «αξιοκρατικές» διαδικασίες με τις οποίες οι πολυεθνικές εξασφαλίζουν έργα δισεκατομμυρίων ανά τον κόσμο είναι φυσικά γνωστές σε όλους μας. Η… εφευρετικότητά τους, όμως, δεν παύει ποτέ να μας αιφνιδιάζει.

Εν προκειμένω το μέγκα σκάνδαλο, που ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κίνα αλλά και πέραν αυτής, σε άλλες ασιατικές χώρες, αφορά την JP Morgan.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα φέρεται να προχωρούσε σε… προσλήψεις τέκνων δημοσίων αξιωματούχων που κατέχουν θέσεις – κλειδιά στην κρατική μηχανή. Το αντάλλαγμα για την «επαγγελματική αποκατάσταση» των κανακάρηδων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν καταγγελίες, ήταν η ευνοϊκή μεταχείριση του κολοσσού αλλά και «διευκολύνσεις» για την ανάληψη δημόσιων…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 429 επιπλέον λέξεις