ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί 20 νέα ακίνητα σε 13 πόλεις

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί 20 νέα ακίνητα σε 13 πόλεις * Μέσω e-δημοπρασιών η πώληση

Στόχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είναι να εισπράξει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. Η λίστα με τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση.

Είκοσι νέα ακίνητα (οικόπεδα και κτίρια) σε 13 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ιστορική Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να πωλήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με το τρίτο και τέταρτο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών μέσω της ιστοσελίδας www.e-publicrealestate.gr.

Μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν ήδη πωληθεί τρία κρατικά ακίνητα,με το ΤΑΙΠΕΔ να συγκεντρώνει περί τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το δεύτερο κύμα δημοπρασιών, αυτό το μήνα, εκτιμάται πως θα αντληθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων στο τρίτο και τέταρτο κύμα δημοπρασιών περιλαμβάνονται κτίρια και οικόπεδα στην Αθήνα (Ψυρρή, Λεωφ. Συγγρού κ.λπ.), στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Στου Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Ενα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207).

Στην Θεσσαλονίκη, εκτός από το μερίδιο (43%) του δημοσίου στη Στοά Μοδιάνο, πωλείται και κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Ανω Πόλη (Θεοφίλου 12). Στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα) εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ.

Δύο οικόπεδα και ένα κτίριο πρόκειται να πωληθούν στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 421 τ.μ. στην παλιά πόλη (Βασ. Κωνσταντίνου 6) καθώς και για οικόπεδα στις οδούς Σπάρτης και Νέας Κίου, έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα.

Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στην Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.

Προς πώληση είναι και τμήμα του εργοταξίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου, στην περιοχή του Ρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων. Πωλείται, επίσης, οικόπεδο 32 στρεμμάτων στο Κολυμπάρι Χανίων και δεύτερο οικόπεδο (19 στρέμματα) στην περιοχή Φραγκοκάστελο.

Στην Κομοτηνή θα πωληθεί ακίνητο 32 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής

Με το δεύτερο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, εντός του Σεπτεμβρίου, πωλούνται σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ακίνητα στην Αθήνα όπως το τριώροφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημοκρίτου στο Κολωνάκι (κατασκευάστηκε το 1935) και τετραώροφο κτίριο (κατασκευάστηκε το 1922) στην αρχή της οδού Μητροπόλεως.

Για το νεοκλασικό της Τσακάλωφ και Δημοκρίτου που δημοπρατείται στις 19 Σεπτεμβρίου η τιμή εκκίνησης είναι 1,1 εκατ. ευρώ και για το κτίριο στη Μητροπόλεως (η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου) η τιμή εκκίνησης είναι τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Στην ομάδα δημοπρασιών του Σεπτεμβρίου έχει ενταχθεί και οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Μοσχάτο με έντεκα κτίρια που σήμερα χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας ως αποθήκες παλαιών υλικών και παραθαλάσσιο οικόπεδο, εκτός σχεδίου, στη Χαλκιδική, έκτασης 44 στρεμμάτων.

http://www.euro2day.gr

Αρέσει σε %d bloggers: