Μητσοτάκης: Στόχος η καλύτερη διαχείριση προσωπικού (video)

Μητσοτάκης: Στόχος της κινητικότητας η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κινητικότητα θετικό εργαλείο το οποίο θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων και η διαθεσιμότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κινητικότητα θετικό εργαλείο το οποίο θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ έφερε ως παράδειγμα το πρώτο κύμα κινητικότητας, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «όλοι οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες αιχμής». Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε για το εάν κλείδωσαν οι λίστες με τα 12.500 ονόματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στις 12 το μεσημέρι εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρά τις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη συνάντηση και αρκέστηκε στο να πει: «Θα σας ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης. Το κύριο θέμα που συζητήσαμε ήταν η κινητικότητα».

Ήδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και για 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνολικά στην κινητικότητα θα πρέπει να έχουν ενταχθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 12.500 εργαζόμενοι. Αμέσως μετά θα ακολουθεί το επόμενο «κύμα» καθώς μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα 12.500 θα πρέπει να έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρώτο κύμα κινητικότητας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και κατά τη διάρκειά του 1.862 υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες οργανικές θέσεις του Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.α.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.α.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.

Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά μόνο όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: Real.gr  http://www.euro2day.gr