Μπαχαρικά: Πού μας κάνουν καλό;

mySatellite

Πιπέρι που καίει σαν τον Ήλιο, κόκκινο πιπέρι ζεστό σαν τον Ερμή, κανέλα είναι η Αφροδίτη, και γλυκιά και πικρή σαν όλες τις γυναίκες, και η Γη, το αλάτι του ηλιακού συστήματος, καθώς τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό. H ατάκα του «παππού» στην «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, είναι απλά ενδεικτική της πολυδιάστατης φύσης των μπαχαρικών: η απλόχερη χρήση τους στην κουζίνα, δεν προσδίδει απλά γεύση στα πιάτα, αλλά συμβάλλει και στην καλή μας υγεία.

Τα περισσότερα μπαχαρικά είναι οι καλύτεροι «εξολοθρευτές» πολλών από τις βλαβερές ουσίες που «συχνάζουν» στο ανθρώπινο σώμα.

Έρευνα που εξέτασε 24 από τις γνωστότερες ουσίες που «τσιγκλίζουν ευχάριστα» τον ουρανίσκο μας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένα μπαχαρικά και βότανα δεν διαθέτουν απλά πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αλλά είναι και σε θέση να αναστέλλουν την καταστροφή των ιστών και τις επιπλοκές που προκαλεί ο διαβήτης. Κι αυτό, γιατί κατορθώνουν να παρέμβουν στη διαδικασία γλυκοζυλίωσης των πρωτεϊνών και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.372 επιπλέον λέξεις

Αρέσει σε %d bloggers: