Η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν την… λύτρωση της Ελλάδας; Global Research: Επαχθές το ελληνικό χρέος

– Οι πιστωτές κερδοσκοπούν και τρέπουν την Ελλάδα σε πειραματόζωο – Μόνη λύση η τρόικα να μείνει… μακριά από την Αθήνα

Στο ερώτημα εάν τα πακέτα διάσωσης της τρόικα αποτελούν την «λύτρωση» της Ελλάδας, επιχειρεί να απαντήσει το καναδικό think tank «Global Research».

Εν αρχή, το καναδικό think tank πραγματοποιεί μία καταγραφή των μέχρι στιγμής δεδομένων, σκιαγραφώντας την ελληνική πραγματικότητα.
«Έξι χρόνια ύφεσης, μία απίστευτη συρρίκνωση του ΑΕΠ από τα 231 δισ. στα 193 δισ. το 2012,ανεργία στο 26,9% από 7,5% το 2008 και μία εν δυνάμει κοινωνική έκρηξη. Η μαύρη κατάσταση της Ελλάδας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη, με τους πιστωτές να έχουν μετατρέψει την ύφεση σε… καταστροφή και την τρόικα να μαυρίζει την χώρα».
Με τα άνωθεν λόγια περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας, το «Global Research», αμφισβητώντας παράλληλα, ευθέως τις… αγαθές «προθέσεις» των πιστωτών μας…
«Τα πακέτα διάσωσης της τρόικα παρασέρνουν την Ελλάδα στον… πάτο» υπερθεματίζει το καναδικό think tank, εξαπολύοντας δριμεία πυρά προς τους ιθύνοντες των προγραμμάτων διάσωσης.
«Αντικειμενικός στόχος των πακέτων διάσωσης αποτελεί η επιβολή ενός νεοφιλελεύθερου προγράμματος, το οποίο συντελεί στην διόγκωση των κρατικών χρεών» εξηγεί χαρακτηριστικά.
«Η νέα εκταμίευση της δόσης οδηγεί στην εκ νέου υπερχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην τρόικα. Η Αθήνα θα λάβει ένα δάνειο ύψους 4 δισ. ευρώ, το οποίο καλείται να αποπληρώσει έως το 2048. Ο νεοφιλελεύθερος κυνισμός της Ευρώπης επομένως, μήπως επιζητά από την Ελλάδα την αποπληρωμή των τόκων επί των τόκων;» διερωτάται υπό σαφή ειρωνικό τόνο, δίδοντας την εξής απάντηση:
«Αυτά είναι επαχθή χρέη, καθώς συνδέονται άρρηκτα με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κερδοσκοπία, καθώς Γαλλία και Γερμανία αντλούν δάνεια με επιτόκιο 2% και δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%»
Εν συνεχεία, το think tank αναφέρεται στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και τις επικείμενεςαπολύσεις στο δημόσιο τομέα.
«Η Ελλάδα θέσπισε νόμο, ο οποίος προβλέπει την μαζική απόλυση δημοσίων απολύσεων, ο οποίος αντικρούει επί της ουσίας στο ελληνικό Σύνταγμα. Ως πενιχρό αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση μειώνει το ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 23% προηγουμένως»
Από το «στόχαστρο» των καναδικού think tank δεν ξεφεύγει ούτε και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς όπως τονίζει, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ «θυσιάζονται» στον βωμό του νεοφιλελευθερισμού.
Τέλος, εξαπολύοντας ένα λίβελο εναντίον του ΔΝΤ, παραπέμπει στα ανεπιτυχή του «περάσματα» από τις ασιατικές χώρες(Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Ν. Κορέα) την δεκαετία του 90’.
«Το ΔΝΤ εξακολουθεί την καταστροφική του πορεία εναντίον της κυριαρχίας των λαών, τρέποντας την Ελλάδα σε πειραματόζωο της Ευρώπης»
Καθιστώντας απαραίτητη την διαγραφή του ελληνικού χρέους, το Global Research υπερθεματίζει την ανάγκη άρσης των άκρως αντικοινωνικών μέτρων λιτότητας, προτρέποντας τέλος, την τρόικα να παραμένει μακριά από την Ελλάδα.

http://www.bankingnews.gr