Μπίζνες και Τρομοκρατία. Πάνω από 100 δις το κόστος της εγχώριας διαπλοκής. Μια μεγάλη έκρηξη απειλεί το πολιτικό και επιχειρηματικό μόρφωμα.

Προδρομικός

Από τον Κάρλος
H αίσθηση ότι μια μεγάλη αποκάλυψη μπορεί να ανατινάξει το εγχώριο πολιτικοεπιχειρηματικό σύμπαν είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη ανάψει πράσινο φως για να ανατιναχθούν συγκεκριμένα τζάκια στην Αθήνα, τα οποία για την ώρα «προστατεύει» ένα σύστημα εντός της Δικαιοσύνης.

«Η χώρα κάθεται στην κυριολεξία πάνω σε μια ατομική βόμβα καθώς η διαπλοκή, παλαιά και νέα, αλληλουπονομεύεται και αλληλουποστηρίζεται πάνω σε έναν άγραφο κώδικα σιωπής ο οικονομικός προυπολογισμός του οποίου ξεπερνάει τα 100 δις-κάποιοι μιλούν για διπλάσιο νούμερο! Με απλά λόγια το ¼ του ελληνικού χρέους είναι δημιούργημα τωνσχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και επιχειρηματική εξουσία από το 1974 ως σήμερα…»

Αυτό είναι πάνω κάτω το συμπέρασμα έκθεσης που έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος για το ελληνικό οικοσύστημα. Κι αυτή η έκθεση θα είναι το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών Σαμαρά-Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν πως το μεγαλύτερο κομμάτι της διαπλοκής…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 145 επιπλέον λέξεις