Στον «αέρα» η μεταβατική δημόσια τηλεόραση(video)

Η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (ΕΔΤ) εκπέμπει από τις 8 το πρωί σήμα, στις συχνότητες της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον Π. Καψή, αρχικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκυμαντέρ, ενώ με κρόουλ οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για την επικαιρότητα.

 
Στον

Σήμα εκπέμπει από τις 8 το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομή του ΑΝΤ1 είπε: «Έπρεπε να γίνει η εκπομπή. Αυτό που βλέπετε είναι ένα μεταβατικό πρόγραμμα. Είναι σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει κατατεθεί ήδη το νομοσχέδιο για το νέο φορέα και μέσα σε ένα τρίμηνο πιστεύω θα έχει αρχίσει η εκπομπή κανονικά του νέου δημόσιου φορέα».

 

Π. Καψής: Πολύ σύντομα η εκπομπή προγράμματος

Ο υφυπουργός αρμόδιας για τη δημόσια τηλεόραση μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, η μεταβατική δημόσια τηλεόραση. Αρχικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενώ με κρόουλ ο τηλεθεατής θα ενημερώνεται για την επικαιρότητα. Σύμφωνα με τον κ. Καψή ο διάλογος με τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτός, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα αρχικά Ε.Δ.Τ. αφορούν μόνο το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

 

Aπό την πλευρά τους, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω του blog τους, ERTOPEN κάνουν λόγο για «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ».

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση

Είναι γεγονός ότι από το προηγούμενο 24ωρο είχε παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα για τη λειτουργία της. Είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα δημόσιας τηλεόρασης Παντελή Καψή, καθώς η πλευρά των εργαζομένων απέρριψε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της σε κάθε ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα καλούσε τους εργαζομένους να σεβαστούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εκκενώσουν τους χώρους του ραδιομεγάρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις για την εκπομπή του σήματος του μεταβατικού φορέα, όπως ορίζει η σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, ενώ και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κλιμακώσει την ένταση με ενδεχόμενη επέμβαση για την εκκένωση των στούντιο.

Από χθες (09/07) το απόγευμα παρατηρούνταν έντονη κινητικότητα στις εγκαταστάσεις των ιδιωτικών στούντιο στην Παιανία, καθώς στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί περιπολικά, γεγονός που μαρτυρεί ότι ο εν λόγω χώρος είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για την εκπομπή του μεταβατικού σήματος της ΕΡΤ.

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την παρουσία περιπολικών στην Παιανία, ζητώντας από την κυβέρνηση να έρθει αμέσως σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ώστε από τις εγκαταστάσεις της να εκπεμφθεί εκ νέου ραδιοτηλεοπτικό σήμα.

Διατάξεις προ μνημονίου για τις αποζημιώσεις

Στο σκέλος των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τη νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο τελευταίο άρθρο του πολυνομοσχεδίου, ικανοποιήθηκε το αίτημα ώστε το ύψος τους και ο τρόπος υπολογισμού τους να γίνουν με τις νομικές προβλέψεις που ίσχυαν προ του πρώτου μνημονίου. Συγκεκριμένα στο άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται ότι «η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α’ 189) δεν εφαρμόζεται για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων λόγω λύσεως των συμβάσεων του προσωπικού της ΕΡΤ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της υπ’αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β’ 1414), όπως ισχύει».

Πηγή: Real.gr

πηγη