Η γυναίκα του Στουρνάρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να δείχνει τίμια πρέπει και να είναι όπως άλλωστε και η γυναικά του υπουργο Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου.

Πρόκειται για την γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που παίρνει δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες.

Το θέμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρίας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα).

Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό υγείας η οποία ανέφερε ότι δεν έχει καταγράφει καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνέδριου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και τη σύζυγο του υπουργού οικονομικών ώστε να του δώσει κύρος στο συνέδριο άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Τα σκοτεινά σημεία της εταιρείας

Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr διαπιστώνεται ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρίας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.

Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας ωστόσο αποφασίζεται να μην τον κερδίσει καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ. Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους έλληνες φορολογούμενους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου.

Η γυναίκα του Στουρνάρα, οφειλέτης του δημοσίου

Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εκεί διότι μπορεί η κυρία Στουρνάρα να έχει «χάσει» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο. Τρεις μήνες μετά λάμβανε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία.

Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια διάρκειας 2 ετών που τελικά κέρδισε η ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε (της συζύγου του Στουρνάρα και του υιού Βαρβιτσιώτη) που κατέθεσε τη συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.

435.000 ευρώ στην εταιρία της γυναίκας του υπουργού Οικονομικών

Η ειρωνεία είναι ότι σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηρίωσης 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.

Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε την «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημόσιων πόρων».

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.