Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων στους τέσσερις διαγωνισμούς για την επιλογή των ιδιωτικών φορέων σύμπραξης που θα αναλάβουν τα αντίστοιχα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική.

φωτογραφία αρχείουΘα ακολουθήσει σύμφωνα με τις προκηρύξεις το δεύτερο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας με τη διαξαγωγή ανταγωνιστικού διαλόγου μεταξύ των εταιρειών που προκρίνονται και υπηρεσιακών παραγόντων του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μονάδα του Γραμματικού έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, από τέσσερις διαγωνιζόμενες εταιρείες, η εκδίκαση των οποίων ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου 2013.

Πάντως στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών για την Κερατέα και τα Λιόσια περνούν οι ίδιες πέντε κοινοπραξίες ή εταιρείες, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της Κερατέας προστίθεται ως έκτη η Novaera Hellas AE (συμφερόντων Κοπελούζου) η οποία εξαρχής δεν είχε καταθέσει προσφορά για τη μονάδα των Λιοσίων.

Αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας, κατά πληροφορίες για τυπικούς λόγους, η εταιρεία Τοξότης ΑΕ και η Ένωση Προσώπων Ερέτβο ΑΕ – Δομοσπόρτ ΑΕ – Έγνων ΑΤΕ.

Οι πέντε εταιρείες που προκρίνονται στη δεύτερη φάση και για τις δυο μονάδες είναι:

1. Ένωση Εταιρειών Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ– Ηλέκτωρ ΑΕ

2. Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ ΑΕ

3. ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

4. ΑΕ Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat –Envitec AE

5.  Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος

Στο έργο της Νοτιανατολικής Αττικής- Κερατέας εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά οκτώ υποψήφιοι και προεπιλέχθηκαν οι έξι για τη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Στο έργο της Βορειανατολικής Αττικής- Γραμματικού από τους συνολικά οκτώ υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν και συνεχίζουν οι έξι για τη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Οι εταιρείες που προεπιλέχθηκαν για τα δύο έργα είναι οι:

1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- ΗΛΕΚΤΩΡ

2. ARCHIRODON Group NV- INTRAKAT- ENVITEC

3. ΜΕΤΚΑ- Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

4. NOVAERA ΕΛΛΑΣ

5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- ΔΕΗ

6. J&P ΑΒΑΞ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

πηγη